Jesienne menu
W naszej nowo otwartej Restauracji Pod Piątką odnajdą Państwo wyjątkową kartę menu, która jest połączeniem tradycyjnej polskiej kuchni z europejskim akcentem.
W menu znajdują się między innymi przystawki, wśród których szczególnie polecamy pieczone pierożki z kaczką, wiśniami, orzechami i rukolą - pierogi to jedno z tych dań, których trzeba spróbować podczas wizyty w Krakowie, a my proponujemy je w nieco odmienionej formie.
Wśród zup odnajdą Państwo niezastąpiony żurek na zakwasie z dodatkiem białej kiełbasy, jajka oraz lokalnego chleba prądnickiego. Dla tych, którzy poszukują delikatniejszych smaków, oferujemy m.in. krem z pora z dodatkiem prażonej gruszki i migdałów.
Nasze dania główne to gratka dla tych, którzy doceniają klasykę polskiej kuchni. Sandacz w warzywach, udko z kaczki, czy duszona cielęcina to zaledwie część z naszych wyjątkowych propozycji. Poza wspomnianymi daniami w menu znajdują się również dania wegetariańskie, a wśród nich jeden z nieustannych ulubieńców, czyli Tagliatelle z leśnymi grzybami w sosie śmietanowym z dodatkiem Grana Padano.
Dla tych, którzy poszukują wyjątkowych, ale słodkich smaków proponujemy zielony sernik na spodzie brownie, bezę Pavlova lub Cannoli z ricottą. W deserowym menu nie zapominamy jednak o tych, którzy wolą słone przekąski, dlatego mamy deskę serów, która idealnie sprawdzi się z lampką wina.
Pełne menu do wglądu? Prosimy KLIKNĄĆ TUTAJ.
Poza standardowym menu, w naszej Restauracji Pod Piątką odnajdą Państwu sezonowe menu. Jesień to czas, w którym w naszej wstawce króluje dynia, leśne grzyby, czy suszone śliwki. Każdy z tych składników stanowi ważną część naszych nowych, jesiennych propozycji. Szczególnie polecamy krem z dyni z dodatkiem mleczka kokosowego oraz papryczki chilli. Więcej szczegółów odnajdą Państwo TUTAJ - KLIKNIJ I POZNAJ JESIENNE MENU.
Serdecznie zapraszamy!
Wyjątkowe połączenia smakowego czekają w Restauracji pod Piątką!