Menu
W naszej nowo otwartej Restauracji Pod Piątką odnajdą Państwo wyjątkową, regionalną kartę menu, która jest połączeniem tradycyjnej polskiej kuchni z europejskim akcentem.
W menu znajdą Państwo przystawki, dania główne, zupy, desery oraz dodatki - wszystkie propozycje bazują na składnikach pochodzących z Małopolski.
Wśród zup odnajdą Państwo jeden z klasyków wśród zup, czyli zupę krem z dyni z razową grzanką i oliwą truflową. Wcześniej proponujemy jednak spróbować naszych przystawek, wśród których szczególnie polecamy sałatkę z pieczonym burakiem, dynią i wędzonym pstrągiem, a także tartę dyniową z chorizo i gorgonzolą.
W menu nie zabrakło również pieczeni z dzika z białą kaszanką, zrazów z dorsza, a także wyjątkowej maczanki po krakowsku. To jednak nie koniec propozycji, bo prawdziwą atrakcją jest deser przypominający tradycyjne smaki: śliwka zapiekana w winie i przyprawach korzennych, czy rurki z kremem z dawnych lat - tak brzmi nasza sezonowa propozycja na słodko, na którą serdecznie zapraszamy.
Pełne menu znajdą Państwu tutaj. Prosimy KLIKNĄĆ
Restauracja Pod Piątką, czynna jest od poniedziałku do soboty w godzinach 15:00 - 22:00.
Rezerwacje można składać mailowo: restauracja5@hotel-logos.pl,
lub telefonicznie 12 631 62 85