Menu regionalne
W naszej nowo otwartej Restauracji Pod Piątką odnajdą Państwo wyjątkową, regionalną kartę menu, która jest połączeniem tradycyjnej polskiej kuchni z europejskim akcentem.
W menu znajdą Państwo przystawki, dania główne, zupy, desery oraz dodatki - wszystkie propozycje bazują na składnikach pochodzących z Małopolski.
Wśród zup odnajdą Państwo niezastąpiony klasyk wśród zimowych zup, czyli kwaśnicę na wędzonym żeberku. Wcześniej próbujemy jednak spróbować naszych przystawek, wśród których szczególnie polecamy Gołkę Tatrzańską z grilla z dziką brusznicą i musem z rokitnika, a także śledzie przygotowane na 4 różne sposoby.
W regionalnym menu nie zabrakło również najprawdopodobniej najbardziej znanego produktu z naszego regionu, czyli słynnego Pstrąga z Ojcowa, a także wyjątkowej maczanki po Krakowsku. To jednak nie koniec propozycji, bo prawdziwą atrakcją jest deser będący połączeniem słodkich i słonych smaków. Bundz z lodami śmietankowymi - tak brzmi nasza regionalna propozycja na słodko, na którą serdecznie zapraszamy.
Pełne menu znajdą Państwu tutaj. Prosimy KLIKNĄĆ
Restauracja Pod Piątką, czynna jest od czwartku do soboty w godzinach 17:00 - 22:00.
Serdecznie zapraszamy!
Wyjątkowe połączenia smakowego czekają w Restauracji pod Piątką!